10 Ekim 2016 Pazartesi

İltihaplı Romatizmaya Bisiklet Turuyla Farkındalık

BURSA'da, Dünya Artrit Günü etkinlikleri kapsamında, halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen 'romatoid artrit' hastalığı hakkında farkındalık yaratmak için bisiklet turu düzenlendi.

Dünya Artrit günü etkinlikleri kapsamında, halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen romatoid artrit hastalığına dikkat çekmek için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ediz Dalkılıç'ın organizasyonunda bisiklet turu düzenlendi. Etkinlik öncesi açıklama yapan Doç. Dr. Dalkılıç 'Bisikletimizle harekete geçiyoruz' sloganıyla bir kampanya düzenlediklerini belirterek, 12 Ekim Dünya Artrit günü olması nedeniyle bu tarihi seçtiklerini söyledi.

Güney Marmara'da 140 bin romatizmal hastanın olduğunu belirten Doç.Dr. Ediz Dalkılıç "Bizim hastalıklara, özellikle iltihabi romatizmal hastalıklara farkındalık yaratmak amacıyla böyle bir organizasyona giriştik. Gerçekten katılım da çok yüksek. Burada ki amacımız özellikle iltihabi romatizmal hastalıkların tedavisi olduğunu, erken tanının, erken teşhisin çok önemli olduğunu, son 10 senede yeni tedavilerin olduğunu, artık romatizmanın tedavi edilmeyen bir hastalık olmadığını, bu önyargıyı yıkmak amacıyla toplandık. Hastalarımızında katılımıyla 200'e yakın bisikletli bugün ova köylerine doğru bu farkındalıkları, romatizmal hastalıklara dikkat çekmeyi amaçlıyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık olarak 200 bisikletlinin katıldığı, Bursa mudanya Yolu'nda başlayan ve Yeniceabat köyünde sona eren bisiklet turuna Aydın bisiklet, Uludağ Bisiklet ve Acil Pedal bisiklet grubu da destek verdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder